Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




«40 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ» -   Τιμώμενη χώρα η Ισπανία

Στο αρχαίο θέατρο του Δίου, το Κάστρο του Πλαταμώνα, το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και για πρώτη φορά στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων φιλοξενούνται φέτος περισσότερες από 30 εκδηλώσεις για 2 μήνες στα πλαίσια του 40ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το πλήρες πρόγραμμα παρουσίασαν σήμερα (13/6/2011) στη Θεσσαλονίκη τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου σε εκπροσώπους του Τύπου στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με τους στρατηγικούς στόχους του φεστιβάλ.
Η καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας από το 2010, με πρώτη τιμώμενη χώρα την Γαλλία, η ένταξή του στο ΕΣΠΑ για την τριετία 2011-2013 με 850.000 €, η ενσωμάτωση στο πρόγραμμά του σημαντικών εικαστικών εκθέσεων (όπως έργων Τσαρούχη, Βασιλείου ,Γκραβούρες από το Μουσείο του Λούβρου με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο), η καθιέρωση κοντσέρτων κλασσική μουσικής με μεγάλη αποδοχή από το κοινό , η παρουσίαση παιδικών παραστάσεων στο Αρχαίο θέατρο Δίου, η εμφάνιση καλλιτεχνών παγκόσμιας ακτινοβολίας καθώς και η επιστημονική έρευνα αξιολόγησης του φεστιβάλ που πραγματοποίησε το Τ.Ε.Ι Κατερίνης, υπήρξαν μερικοί μόνο από τους σταθμούς της  τελευταίας περιόδου της σαραντάχρονης πορείας του θεσμού, τόνισε ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΡΦΕΟ, Νίκος Πασχαλούδης.
Στη συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου στην πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή της Πιερίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Ιάκωβος Τασχουνίδης, υπογραμμίζοντας την παρουσία τοπικών καλλιτεχνών και σχημάτων στη διαχρονική πορεία του θεσμού.
Σημαντικά βήματα καταγράφηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Φεστιβάλ Ολύμπου, εισάγοντας το θεσμό της τιμώμενης χώρας σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του κοινού του, σημείωσε ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, Μέλος του Δ.Σ. του ΟΡΦΕΟ, αναφερόμενος στη συνεργασία του Φεστιβάλ Ολύμπου με το Μουσείο του Λούβρου.
Το παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσε ο Γάλλος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Κριστιάν Τιμονιέ, με αφορμή και τη δωρεά 2 έργων από το Μουσείο του Λούβρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, ως επιστέγασμα των σχέσεων που αναπτύχθηκαν μεταξύ των 2 πλευρών μέσω του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και τα κριτήρια επιλογής των φετινών συμμετοχών περιέγραψε εκτενώς ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ, Κώστας Μυστακίδης, εξηγώντας τον επετειακό χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης.
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκ μέρους του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τις ευχές του για κάθε επιτυχία στη φετινή διοργάνωση απέστειλε και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου