Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ερώτηση Κώστα Κουκοδήμου προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων για τον περιορισμό στις μετεγγραφές των φοιτητών που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες

"Κυρία Υπουργέ, θεωρώ πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που έπονται είναι επώδυνα, σκληρά και άδικα για το σύνολο του ελληνικού λαού, πολύ δε περισσότερο για την πολύτεκνη οικογένεια, που ουσιαστικά «τιμωρείται» για την πολυτεκνία της.

Επιπλέον έρχεται αντιμέτωπη με αλλαγές που θα επιβαρύνουν επιπλέον το εισόδημα της και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Ειδικότερα, με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο από φέτος καταργούνται οι μετεγγραφές και όσοι έως και πέρυσι δικαιούνταν ελεύθερα μετεγγραφή (παιδιά πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, εισακτέοι με βαριές παθήσεις κ.ά.) με βάση τα μόριά τους θα διεκδικούν ειδικές θέσεις σε κάθε σχολή, επιπλέον του γενικού αριθμού εισακτέων.
Κυρία υπουργέ,  οι πολύτεκνοι της χώρας δεν αντέχουν άλλες επιβαρύνσεις αλλά ούτε και άλλη συρρίκνωση των δικαιωμάτων και της προστασίας  που τους επιφυλάσσει το σύνταγμα της χώρας.
Μετά τα από τα παραπάνω ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
-Προτίθεται να άρει τις αδικίες σε βάρος της πολύτεκνης οικογένειας σε ο,τι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών που προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες;

Αθήνα 28 Ιουνίου 2011
Ο Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Κουκοδήμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου