Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Πρώτο θέμα η Ελλάδα στη Telegraph!

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα η  Ελλάδα, γίνεται πρώτο θέμα και -φυσικά- για αρνητικό λόγο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του the telegraph, να κάνει κεντρικό θέμα την κατάληψη του ραδιοφωνικού σταθμού flash από ομάδα αναρχικών.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών ανέτρεψαν την ομαλή ροή του προγράμματος και μετέδωσαν ηχογραφημένο μήνυμα αλληλεγγύης διάρκειας 70 λεπτών στα μέλη της οργάνωσης "επαναστατικός αγώνας", των οποίων η δίκη βρισκόταν σε εξέλιξη.
Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και εγκαταστάθηκαν κάτω από το κτίριο που στεγάζεται ο ΦΛΑΣ 96 στην οδό Πρεμετής στο Μαρούσι όπως και στη λεωφόρο Κηφισίας.
 Η ομάδα των καταληψιών μπήκε κατά ομάδες και αιφνιδιαστικά στο σταθμό και απαίτησε κατά τη διάρκεια του μηνύματος να μη μεταδοθούν τα προγραμματισμένα διαφημιστικά μηνύματα,αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τη διεύθυνση του σταθμού.
Τελικά η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 20 ατόμων «Αλληλέγγυων στον Επαναστατικό Αγώνα»οι οποίες έγιναν μετά από την αυταπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα κι όχι μετά από αίτημα της διοίκησης του σταθμού. 
Το πιο απογοητευτικό είναι πως για μια ακόμη φορά η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με το αγγλικό  "the telegraph"  να δίνει μεγάλες διαστάσεις στο θέμα και να κάνει λόγο αναταραχες στην Αθήνα για ακόμη φορά...
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ
Συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη των 20 ατόμων στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» πραγματοποίησαν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 100 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρωθέντες έκλεισαν το ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας προς Κηφισίας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες, ζητώντας ταυτόχρονα την απελευθέρωσή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου