Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Εύβοια: Γερμανός πυροβόλησε με καραμπίνα τον σκύλο της γειτόνισσας!


Στο αστυνομικό τμήμα, είπε πως δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τα γαβγίσματα του σκύλου...


Όλα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (13-01-2012), σε γειτονιά της Ερέτριας. Ο 66χρονος Γερμανός, που ζει μόνιμα στη χώρα μας, βούτηξε την κυνηγετική του καραμπίνα και πήγε έξω από το σπίτι της 30χρονης. Όταν είδε το σκύλο, όπλισε και πυροβόλησε. Το άτυχο σκυλί έπεσε νεκρό στην αυλή του σπιτιού.

Η 30χρονη γυναίκα, πήγε αμέσως σε αστυνομικό τμήμα και κατονόμασε τον δράστη. Πολύ γρήγορα αστυνομικοί τον εντόπισαν και εφάρμοσαν την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ επίσης κατασχέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα την οποία κατείχε νόμιμα.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Με ανακοίνωσή της η αστυνομία, τονίζει πως ''η κακοποίηση, ο βασανισμός και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με το όπως ισχύει σήμερα. Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου