Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Έκτακτα μέτρα για τους άστεγους λόγω κακοκαιρίας!

Σε ετοιμότητα τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους, εν όψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Ο δήμος Αθηναίων και μετά από συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και φορείς, ενεργοποιούνται προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα για τους πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο.


- διατίθενται χώροι του δήμου για τη φιλοξενία αστέγων

- ενεργοποιείται τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις
-κινητοποιούνται ομάδες εργασίας στους δρόμους, για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας

-θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή του δήμου με τις ΜΚΟ και φορείς, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός στις δράσεις τους και συνεργασία σε θέματα διανομής (κουβέρτες, υπνόσακοι, ιματισμός, φάρμακα, τρόφιμα)

-στην προσπάθεια συμμετέχουν από θέσεις αυξημένης ετοιμότητας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία Καθαριότητας

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 2105246515 και 210 5239465.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Σε πρώτη φάση, από το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου θα παραμείνουν ανοιχτοί οι ακόλουθοι χώροι:

Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας

Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6

Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη

Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ (street work)

Επιστήμονες και εθελοντές του ΚΥΑΔΑ θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντάς τους επί τόπου βοήθεια με κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.

Οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) και ο δήμος βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη, προκειμένου να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου