Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκατοντάδες πεινασμένα παιδιά !!!

Το βλέμμα τους αλλού γυρίζουν εκατοντάδες παιδιά στις σχολικές αυλές της Θεσσαλονίκης, όταν βλέπουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους να τρων την τυρόπιτα που αγόρασαν από το κυλικείο ή το σάντουιτς που έφεραν από το σπίτι …

Το φαινόμενο παρατήρησαν και κατέγραψαν οι καθηγητές των σχολείων,ζητώντας τη συνδρομή του Δήμου, για τα παιδιά που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κολατσιό…

Έτσι στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις διευθύνσεις της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταγράψουν όλους τους μαθητές που υποσιτίζονται.

Μέσα σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 500 μαθητές, κυρίως του δημοτικού, που πάνε στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει πρωινό και παραμένουν νηστικοί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, διότι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για χαρτζιλίκι.

Η καταγραφή των μαθητών που υποσιτίζονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί αύριο και είναι βέβαιο ότι ο τελικός κατάλογος θα έχει περισσότερα από 500 ονόματα παιδιών.

Το θέμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου θα συζητηθεί ως επείγον στο δημοτικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας και ίσως σύντομα όλοι οι μαθητές να έχουν εξασφαλισμένο το κολατσιό τους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου