Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Θ.Πάγκαλος βγαίνει στην... αντίσταση για να μην κοπούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα!



«Πρέπει να αντισταθούμε στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και για τις... διαθέσεις του ετοιμάζεται να ενημερώσει και την τρόικα!

Οι δανειστές έρχονται την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με το... ψαλίδι στο χέρι, για να "κουρέψουν" και τους μισθούν των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ο κ. Πάγκαλος δε συμφωνεί με τις επερχόμενες μειώσεις και, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega, αυτό θα πρέπει να πουμε και στην τρόικα, αν ζητήσει κάτι τέτοιο.

Φυσικά, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί και για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε ότι δεν είναι αντίθετος στη διαρχία, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό στην Ελλάδα δε μπορεί να γίνει. «Θα κοιτάξει ο ένας να φάει τον άλλο και να μείνει μόνος του», είπε, σημειώνοντας πως «αν ήμουν Γερμανός, θα έβλεπα με συμπάθεια τη διαρχία».

Ξεκαθάρισε ότι προτιμά μια πιο καθαρή λύση και ζήτησε να συγκληθεί άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να εκλέξει τον αρχηγό της, ο οποίος –αν θέλει- μπορεί να πάει στο Συνέδριο του κόμματος και να διεκδικήσει και την προεδρία του Κινήματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν έκρυψε ότι είναι αντίθετος με τον αποκλεισμό των μελών της κυβέρνησης από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάλυψε πλήρως τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν έπρεπε να λιθοβοληθεί και να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για τα προβλήματα που έχουμε με την κοινωνία. Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την πολιτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία δυο χρόνια», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση Παπανδρέου δε μπορούσε να μην πάρει κάποιες αποφάσεις. «Δεν καταστρέψαμε τη χώρα».

«Θα προτιμούσα η κυβέρνηση Παπαδήμου να εξαντλήσει την τετραετία», είπε ο Θ. Πάγκαλος και για ακόμη μια φορά εξαπέλυσε επίθεση στην Αριστερά, λέγοντας πως «οι εξτρεμιστές της Αριστεράς έριξαν στην ανεργία τους εργαζόμενους στο κέντρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου