Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στην Κατερίνη μέχρι τις 18 Ιουνίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Στην Κατερίνη βρίσκεται από χθες η ομάδα «Face to Face» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 18 Ιουνίου με στόχο να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πόλης.
Τις μέρες αυτές, πρωί και απόγευμα, η ομάδα θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πόλης, ξεκινώντας από την πλατεία, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει περισσότερο το έργο της και να αποκτήσει επιπλέον υποστηρικτές.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση. Στην τρέχουσα καμπάνια, γίνονται γνωστές οι αποστολές που έχει πραγματοποιήσει το ελληνικό τμήμα σε χώρες που υπέστησαν ή υπόκεινται ακόμα ανθρωπιστική κρίση. Ενημέρωση παρέχεται επίσης και για τις δράσεις και την καμπάνια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ενάντια στον ιό του AIDS και τον υποσιτισμό, ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, οι ΓΧΣ εισήγαγαν το πρωτότυπο διαδικτυακό, εκπαιδευτικό παιχνίδι «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» που είναι διαθέσιμο σε όλους στη διεύθυνση www.msf.gr/playandlearn. Εκπρόσωποι της οργάνωσης παρουσιάζουν το παιχνίδι σε εκπαιδευτικούς και γονείς για να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους και να μάθουν με ευχάριστο τρόπο για το πρόβλημα αλλά κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισης του υποσιτισμού, ενός ιατρικού προβλήματος  που απειλεί τη ζωή 195 εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΧΣ
Το Ελληνικό Τμήμα ξεκίνησε τη δράση του το 1990. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 450 Έλληνες γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί και τεχνικοί έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα σε πάνω από 40 χώρες όπως το Κουρδιστάν, η Λιβερία, το Ελ Σαλβαδόρ, το Ιράκ, η Αιθιοπία, η πρώην - Γιουγκοσλαβία, η Ρουάντα, η Κένυα, η Σρί Λάνκα, η Αϊτή, το Αφγανιστάν, η Ακτή Ελεφαντοστού και άλλες.

Σήμερα, το Ελληνικό Τμήμα συνεργάζεται μαζί με το Ισπανικό Τμήμα των ΓΧΣ μέσα από το Κοινό Επιχειρησιακό Κέντρο Βαρκελώνης - Αθήνας (OCBA). Μέσα στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, το Ελληνικό Τμήμα των ΓΧΣ λειτουργεί σήμερα προγράμματα στη Ζάμπια, το Νίγηρα, τη ΛΔ Κονγκό και το Μαρόκο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί προγράμματα στο Μαλάουι, τη Λιβερία, την Αρμενία, τη Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη, τη Γεωργία, τη Ρωσία, το Καζακστάν, την Μοζαμβίκη, την Ινδία και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου