Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Να κοπούν οι συντάξεις του δημοσίου κάτω των 55 ετών, ζήτησε η Τρόικα

Τη διακοπή καταβολής συντάξεων σε δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 ετών, περικοπές δαπανών στο Δημόσιο, απολύσεις 100.000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015, περικοπές μισθών και συντάξεων, ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Δόση, απαραίτητη για την καταβολή μισθών και συντάξεων, καθώς σύμφωνα με τους Financial Times, τα χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης φτάνουν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.


Ειδικότερα το μέτρο της διακοπής καταβολής συντάξεων στους δικαιούχους του Δημοσίου κάτω των 55 χρόνων, είναι απολύτως ανεφάρμοστο, καθώς χιλιάδες οικογένειες, έχουν κάνει τον προϋπολογισμό τους με βάση αυτές τις συντάξεις και στερούνται κάθε άλλου πόρου, ενώ η  κυβέρνηση  θα βρεθεί αντιμέτωπη με την οργή  κυρίως αστυνομικών, στρατιωτικών, αεροσυνοδών και γυναικών με ανήλικα τέκνα. 

Επίσης, η δραστική περικοπή συμβάσεων αορίστου χρόνους σε όλους τους φορείς του δημοσίου, η εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης όπως και η άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν, τα μέτρα αυτά δεν είναι πρόσθετα, αλλά εντάσσονται  όσων έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου