Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σε ρυθμούς εκλογών τα κόμματα

Σε πλήρεις προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία, που ανασυντάσσουν δυνάμεις και καταστρώνουν στρατηγικές εν αναμονή και της οριστικοποίησης της ημερομηνίας των εκλογών.


ΠΑΣΟΚ
Παρουσιάζοντας επίσημα τη νέα εκπρόσωπο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε σε θέση μάχης τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. «Πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αντιστρέψουμε το κλίμα και όταν πιστέψουμε στον εαυτό μας και νιώσουμε δυνατοί εσωτερικά, θα αλλάξουμε και τα δεδομένα της χώρας μας, κάτι που το θεωρώ απολύτως εφικτό», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και με τη συμμετοχή όλων των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, ενώ, αύριο Τρίτη στις 9.30 π.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου για να λάβει τις καταστατικά προβλεπόμενες αποφάσεις για την κίνηση των προεκλογικών διαδικασιών, την προετοιμασία των ψηφοδελτίων κ.λπ.
Στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστούν απρόσκοπτα το έργο και η λειτουργία της κυβέρνησης μέχρι τη διάλυση της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι πρέπει να αναδειχτεί η αντιφατική θέση της ΝΔ, η οποία έχει συμφωνήσει σε όλα τα θέματα στο πλαίσιο της κυβέρνησης Παπαδήμου, ενώ εμφανίζεται ότι διαφωνεί σε ορισμένα ζητήματα, όπως στο τέλος ακινήτων, μέσω της ΔΕΗ, στο οποίο έχει συμφωνήσει.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι μη συμμετέχοντες στις εκλογές, για διαφόρους λόγους, νυν βουλευτές του Κινήματος, πρέπει να στρατευτούν στον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι διαγραφέντες βουλευτές, θέμα για το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να μη γίνεται συζήτηση μέχρι να αποφανθούν σχετικά τα κομματικά όργανα.

Στο μεταξύ, στο Πολιτικό Συμβούλιο επιστρέφει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτηση που είχε υποβάλει πριν από ένα μήνα από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ίδια ώρα, από το στρατόπεδο της Λ. Συγγρού ανακοινώθηκε η απόφαση να μη λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, «η οικονομική κρίση που διέρχεται ο Τόπος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες επιβάλλουν αντίστοιχη προσαρμογή στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων».

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις προεκλογικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου