Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τρία κέντρα φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε κάθε Περιφέρεια

Την λειτουργία 27 κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, τριών σε κάθε μία από τις εννιά ηπειρωτικές Περιφέρειες της χώρας, θα προβλέπει πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από τις εκλογές. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά τη συνάντηση σήμερα Δευτέρα με τους Περιφερειάρχες, στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης και τους ζήτησε να προτείνουν τους κατάλληλους χώρους στην Περιφέρειά τους.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για κάθε χώρο φιλοξενίας θα δημιουργούνται ανεξάρτητα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία θα στελεχώνονται από 150 νέους αστυνομικούς. Επίσης, σε κάθε 250 μετανάστες θα αντιστοιχούν 70 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι Περιφέρειες έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας, για να απαντήσουν αν συμφωνούν με τη δημιουργία των κέντρων, καθώς και να προτείνουν χώρους. Στη συνέχεια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας θα προχωρήσουν από κοινού στην εξεύρεση των κατάλληλων χώρων. 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε, ότι για την λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας έχουν εξασφαλιστεί Κοινοτικά κονδύλια ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ για την τριετία 2011-’13.

Το Αρχηγείο της Αστυνομίας διένειμε κατά τη σύσκεψη στους Περιφερειάρχες έγγραφο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κέντρων που θα δημιουργηθούν. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται ότι κάθε χώρος κράτησης αλλοδαπών θα είναι χωρισμένος σε τέσσερις τομείς για φιλοξενία συνολικά 1.000 ατόμων. Κάθε τομέας θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, ο οποίος θα χωρίζεται σε 5 πτέρυγες των 50 ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου