Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μέτρα για τη φύλαξη στα σύνορα





Ρυθμίσεις προκειμένου να μπορούν οι συνοριοφύλακες να μετακινούνται με αίτησή τους στις αστυνομικές διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Δωδεκανήσων -πριν τη συμπλήρωση της 5ετίας- προωθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που στοχεύει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Στόχος του υπουργείου είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Ορεστιάδας, της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου και των Δωδεκανήσων.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, πέρα από την κανονική ενίσχυση, προωθούνται με απόφαση του Χρήστου Παπουτσή, οι αναγκαίες ρυθμίσεις, προκειμένου οι αστυνομικοί που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες, να μπορούν να μετακινούνται με αίτησή τους στις αστυνομικές διευθύνσεις των συγκεκριμένων περιοχών, πριν τη συμπλήρωση της πενταετίας.

Στην ανακοίνωση γνωστοποιείται ακόμη πως οι αστυνομικοί που αποσπώνται ή μετακινούνται στις περιοχές αυτές δεν θα χάνουν τα μόρια προκειμένου να μετακινηθούν στον τόπο συμφερόντων τους, καθώς και ότι σχεδιάζεται να μετακινηθεί εκπαιδευμένο προσωπικό της ΔΙΑΣ στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου