Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ



Το 40ό Φεστιβάλ Ολύμπου τιμά με ένα αφιέρωμα τον Πιεριέα καλλιτέχνη, το σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο.
Στις 3 Αυγούστου, στην Αστική Σχολή, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης της Johanna Weber «Ταξίδι με το Θέατρο Άττις του Θεόδωρου Τερζόπουλου». Η έκθεση θα παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Αυγούστου.
Στις 18 Αυγούστου,  στις 20.00, παρουσιάζεται στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου το βιβλίο της Πηνελόπης Χατζηδημητρίου «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΣ. Από το προσωπικό στο παγκόσμιο» (εκδ. UNIVERSITY STUDIO PRESS, Θεσσαλονίκη, 2010). Ομιλητές είναι οι Σάββας Πατσαλίδης, Γιώργος Σαμπατακάκης, Σάββας Στρούμπος, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Θεόδωρος Τερζόπουλος. Σκοπός του βιβλίου είναι «να συνεισφέρει τόσο στον σύγχρονο εγχώριο όσο και στον διεθνή διάλογο της θεωρίας και της πράξης του θεάτρου, παρουσιάζοντας την περίπτωση ενός Έλληνα σκηνοθέτη που ξεκινώντας από ένα μικρό χωριό της Πιερίας κατόρθωσε να «αγωνίζεται» στην παγκόσμια αρένα.
Στις 20 Αυγούστου θα παρουσιαστεί, για μια και μοναδική για φέτος παράσταση στη Βόρεια Ελλάδα, ο Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Tερζόπουλου, στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Η παράσταση, η οποία ήταν συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών, της Κων/πολης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010 και του Έσσεν Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2010, παρουσιάζεται σε νέα εκδοχή.

Πληροφορίες: Φεστιβάλ Ολύμπου
                Τηλ. 23510 76041

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου