Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση Ι. Ναού Αγίου Προκοπίου Ολυμπιακής Ακτής



Στις 8 Ιουλίου, εορτή του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, εορτάζει ο ομώνυμος Ι. Ναός του Αγίου στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρα 8:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί υποδοχή τεμαχίου Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλήτου, εκ της Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, στην είσοδο του Ι. Ναού και εν συνεχεία θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στον οποίο θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Σκρέττας, καθηγ. Πανεπιστημίου.
Την κυριώνυμη ημέρα, Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα τελεστεί ο Όρθρος της εορτής και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβα Λεοντιάδη, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Το πρόγραμμα
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011
Ώρα 8:00 μ.μ.: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίου Χρυσοστόμου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, Αγίου Ενδόξου Αρτεμίου, Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, μαθητή του Χριστού.
Κατόπιν Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με ομιλητή τον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σκρέττα.
Εν συνεχεία  λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και περιφορά της εικόνας του Αγίου.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011
Ώρα 7:30 μ.μ.: Ακολουθία του Όρθρου.
Ώρα 9:00 π.μ.: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Βαρνάβα Λεοντιάδη. Εν συνεχεία θα τελεστεί κτητορικό μνημόσυνο και ευχή επί κολλύβων εορταζομένου Αγίου.
Ώρα 11:00 π.μ.: Παρακολούθηση DVD 35λ λεπτών των εγκαινίων και των εικοσαχρόνων του Ιερού Ναού.
Ώρα 7:00 μ.μ.: Ιερά παράκληση του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου. Ομιλητής ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Γκόλιας.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011
Ώρα 7:30 – 9:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
Ώρα 7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο με τη συμμετοχή επτά Ιερέων. Ομιλητής ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Παπαθανασίου.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
Ώρα 7:30 π.μ.: Ακολουθία του Όρθρου και πανηγυρική Θεία Λειτουργία με λειτουργό και ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Αράπη.
Ώρα 7:00 μ.μ.: Ακολουθία του Εσπερινού.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Ώρα 7:30-9:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία εορτής Αγίας Ευφημίας Μεγαλομάρτυρος. Αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων για την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου