Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Βουλευτές της Μέρκελ αρνούνται τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την Άνγκελα Μέρκελ να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να περάσει τον νόμο από το Κοινοβούλιο.


Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού Νόρμπερτ Μπαρθλ σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν, ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι 4 την περασμένη Τετάρτη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το νομοσχέδιο θα περάσει από την Κάτω Βουλή της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και του κόμματος των Πρασίνων.

Ωστόσο, αν χρειαστεί να στηριχθεί σε βουλευτές της αντιπολίτευσης για να περάσει το νόμο για το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα για την Μέρκελ και το κόμμα της (CDU).

Εάν 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν της ψηφοφορίας, τότε πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Μέρκελ θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό θα συμβεί εάν συνολικά 19 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ψηφίσουν κατά του σχεδίου ή απέχουν από την ψηφοφορία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει τη Δευτέρα διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, όπως είπε σήμερα, Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου