Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ΣΗΜΕΡΑ!!!


ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΣΗΣ" ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ





Λύκειο της Κατερίνης θα μιλήσει με τον διαστημικό σταθμό ISS

Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας (ΣΥ.ΡΑ.Π.) σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών διοργανώνουν την πρώτη επαφή σχολείου της Κατερίνης, και συγκεκριμένα του 5ου Γενικού Λυκείου με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 2 Μαρτίου 2012 και ώρα 17:03 UTC. Από την μεριά του ISS την επαφή θα κάνει ο Donald R. Pettit KD5MDT.

www.paranormalgreece.com


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, το Σωματείο Εργαζομένων και τους εργαζομένους του Ψ.Ν.Π.Ο


Το μέλλον του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας-Ολύμπου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριο Φαρμάκη, το Σωματείο Εργαζομένων και τους εργαζομένους του Ψ.Ν.Π.Ο. μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και προβλέπει την κατάργηση του «Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου» ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και την ένταξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ως Ψυχιατρικό Τμήμα.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η : Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Πιερίας



Σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο της Α΄ πτέρυγας του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την
Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 και ώρα 18:30.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι:
«Περίθαλψη ασφαλισμένων & Ε.Ο.Π.Υ.Υ, Πρόταση για το Νέο Λύκειο & πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταργήσεις μαθημάτων, απολύσεις, Κώδικας ναρκωτικών, ΔΕΗ-χαράτσι»


Σας καλούμε όλους να πυκνώσετε με την παρουσία σας την Γενική μας συνέλευση. 
 
το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Πιερίας

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ





Πανεδεσσαϊκός - Πιερικός Αρχέλαος 58 - 71


Για το  εφηβικό πρωτάθλημα

Το αήττητό της διατήρησε η εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου καθώς επικράτησε του Πανεδεσσαϊκού, στην Έδεσσα, με 58-71.



Για την τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης της ΕΚΑΣΚΕΜ, οι έφηβοι του Πιερικού Αρχελάου θα αντιμετωπίσουν στις 18 Μαρτίου τον ΑΟΚ Βέροιας στην Κατερίνη με το νικητή να προκρίνεται στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Τα δεκάλεπτα: 16-17, 26-33, 38-48, 58-71.
Οι συνθέσεις:
Πανεδεσσαϊκός (Μίλτσης): Σιβέλας, Παρίσης, Λίβανος 2, Μυλωνάς 22(3), Τζιόλας, Μάρκου 4, Πέπα 6, Τυρπάνης, Μπαξεβάνης 13(1), Πέτκος 8, Τσιτλακίδης 4.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου - Δαμαλής): Μπούσιος 2, Μπίλας 10(3), Χερβατίδης, Νούρης 7(1), Αναγνώστου 4, Φακοπουλίδης 14, Ταμουρίδης 24(6), Σφήκας, Κοντσές 2,  Παπαδόπουλος 6, Γαζέτης 2, Μωυσίδης.
Φώτο:

H εφηβική του Πιερικού Αρχελάου. Διακρίνονται, όρθιοι από αριστερά, οι: Φακοπουλίδης Κ., Τσιμήτρης Δ., Κοντσές Αθ., Παπαδόπουλος Ν., Νούρης Αθ., Αναγνώστου Κ. και Χερβατίδης Γ. Καθιστοί, από αριστερά: Βαρδακώστας Σπ., Μωυσίδης Ι., Ταμουρίδης Ε. Σφήκας Αλ., Μπούσιος Π., Μπίλας Δ. και Γαζέτης Αθ.


ΦΟ Αριδαίας - Πιερικός Αρχέλαος 66 - 73


Για το  παιδικό πρωτάθλημα

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Αυτή τη φορά με αντίπαλο το Φιλαθλητικό Όμιλος της Αριδαίας, στην Αριδαία, με 66-73. Παρά τον τραυματισμό με διάστρεμμα του play maker της ομάδας Αναστάσιου Πρισκομάτη από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε μια σημαντική γι’ αυτούς νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 11-24, 26-41, 43-52, 66-73.

Οι συνθέσεις:

ΦΟ Αριδαίας (Τσουλέρας): Τριγκάκης, Γαρασίδης 29(2), Δέκος 2, Νικολαϊδης 2, Αραμπατζής, Αβραμίδης, Στρεμπένας 11, Γκαλίτσιος 15, Παναγιωτίδης 7.
Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Μωυσίδης, Νατσιάβας 2, Λαμπονίκος 10, Τσαλμπούρης 33(2), Γραβάνης 8, Πρισκομάτης 1, Κοντσές Β., Αναστασιάδης 17(1), Κελαδίτης, Σκαμπαρδώνης, Γιαλίδης, Καπετανάκης 2.

Φώτο:

H παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Αιματηρές διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν

Χιλιάδες διαδηλωτές περικύκλωσαν τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην πόλη Κουντούζ του βορείου Αφγανιστάν, στις οποίες προσπαθούν να εισέλθουν, πέμπτη ημέρα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου την Τρίτη σε αμερικανική στρατιωτική βάση.

Τρεις νεκροί και 36 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων, σύμφωνα ιατρικές πηγές στην επαρχία Κουντούζ.

"Έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να μπουν μέσα στο κτίριο αλλά η αστυνομία που έχει ακινητοποιήσει", είπε ο Σαρουάρ Χουσάινι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κουντούζ προσθέτοντας ότι "ενισχύσεις έχουν σταλεί στο σημείο για την προστασία του γραφείου του ΟΗΕ".

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διαδηλωτές πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος πριν ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Υπουργική εντολή στις ΔΟΥ να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των φοροφυγάδων

Εντολή να προχωρήσουν οι εφορίες και τα ελεγκτικά κέντρα σε μηνυτήριες αναφορές κατά φοροφυγάδων έδωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντ. Οικονόμου σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος, αν μπορεί φυσικά να μπει ποτέ τέλος, στη φοροδιαφυγή που βρίσκεται και πάλι εκτός ελέγχου.

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΠΛΑΧΙΔΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΤΗΛ. 23510 74709

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΠΛΑΧΙΔΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΤΗΛ. 23510 74709

Κλοπή της Δημοκρατίας….

Στο στόχαστρο του σκιτσογράφου της Independent μπαίνει η Ελλάδα, με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό της ληστείας στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Το εύστοχο σκίτσο, απεικονίζει ληστές να κλέβουν από ένα μουσείο με ελληνική σημαία, τα γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη Democracy.
Χωρίς σχόλια...

Με αυτό τον τρόπο η εφημερίδα σχολιάζει την ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία που προκάλεσε σοκ παγκοσμίως για την παντελή έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε τόσο μεγάλης αξίας εκθέματα.
Το σκίτσο προκαλεί θλίψη αν αναλογιστεί κανείς πόσο κακό έκανε στην εικόνα της χώρας μας αυτό το γεγονός, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα διεκδικεί την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ενώ δεν είναι σε θέση να προστατέψει τους θησαυρούς που φυλάσσονται στα μουσεία της χώρας.

Αναρτήθηκε η πρόσκληση για το PSI

Αναρτήθηκε και επισήμως, μέσω διαδικτύου, όπως είχε προαναγγελθεί, η επίσημη πρόσκληση για την ανταλλαγή ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου (PSI).

Η ανακοίνωσή του σήμερα είναι εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί και οι εκτιμήσεις είναι ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί στο σύνολό του χωρίς καθυστερήσεις.

Δείτη την ανακοίνωση πρόσκληση του Yπ. Οικονομικών στη διεύθυνση http://www.greekbonds.gr

Βουλευτές της Μέρκελ αρνούνται τη βοήθεια προς την Ελλάδα

Σε 12 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας που λένε ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την Άνγκελα Μέρκελ να στηριχθεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, ώστε να περάσει τον νόμο από το Κοινοβούλιο.

ΧΑΤΖΗΧΙΔΗΡΟΓΛΟΥ ΕΠΙΠΛΟ COLLECTION


Σάλος στη Γερμανία για τα ΄΄ομόλογα θανάτου΄΄

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε λογική.

Τράπεζες, αλλά και αδίστακτοι επενδυτές πλέον ποντάρουν και τζογάρουν στον θάνατο ανθρώπων. Πρόκειται για ένα εντελώς μακάβριο σκηνικό,με πρωταγωνίστρια την Deutsche Bank…

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ M&N ΜΑΚΡΙΔΗΣ


Επί ποδός η Τροχαία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Νοσοκομείο ζήτησε σε διαφήμιση ''καυτές νοσοκόμες''

Ζήτησαν μέσα διαφήμισης καυτές νοσοκόμες οι υπεύθυνοι Σ του νοσοκομείου Stockholm South General της Στοκχόλμης. 
Στην διαφήμιση αυτή έκαναν λόγο για εμφανίσιμες κοπέλες που να μπορούσαν να παίξουν ακόμα και σε σειρά. Όπως λέει το νοσοκομείο, ο λόγος που ζήτησαν κάτι τέτοιο ήταν καθαρά για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και σε καμία περίπτωση δεν κάνουν τέτοιους διαχωρισμούς στους υποψήφιους εργαζόμενους. Οι υπεύθυνοι  του νοσηλευτικού προσωπικού έστειλαν κοινή ανακοινωση στα ΜΜΕ ζητώντας συγνώμη.

Κλείνει η υπόθεση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens

Στα 200 εκατ. ευρώ (σε χρήματα και σε είδος) φαίνεται να κλείνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens αναφορικά με τα σκάνδαλα της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα Νέα Σαββατοκύριακο, η Siemens έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση σχετική σύμβαση, την οποία μελετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και θα την οποία θα εισηγηθεί στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, την Τρίτη.
Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, η Ελλάδα θα εισπράξει πλην των μετρητών και εξοπλισμό έργων, τα οποία έχουν μείνει πίσω μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων και το πάγωμα των συμβάσεων.
Εκτιμάται ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και εκείνον που αφορά τη σηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό προς Ελληνικό και Χαϊδάρι.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ REAL PIERIA ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ EMAIL: realpieria@mail.com ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ BLOG.

ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΡΤΕΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ.!!

EMAIL: realpieria@mail.com

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ REAL PIERIA

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ


Νίκος Μακρίδης Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε όπου η ανεργία και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο, έρχεται η απόφαση της αιρετής (όχι από τους πολίτες) κυβέρνησης Παπαδήμου, με στόχο την εξυγίανση του κράτους, η διακοπή των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

Τα συγκεκριμένα αντισυνταγματικά μέτρα αφήνουν “στον δρόμο “ εκατοντάδες εργαζόμενους – οικογένειες. Διακόπτονται οι επιδοτήσεις των στεγαστικών δανείων από τον ΟΕΚ και οι παροχές για Κοινωνικό Τουρισμό και θεατρικά εισιτήρια του ΟΕΕ.

Ο ΟΕΚ και ΟΕΕ διαθέτουν ακίνητη περιουσία αλλά και αρκετά χρήματα στα ταμεία τους από τους χιλιάδες δικαιούχους που έχουν πληρώσει οι ίδιοι με τις εισφορές τους στα ταμεία τους.
Ειδικότερα για τον νομό μας, από τον ΟΕΕ τα τελευταία 2 χρόνια έχουν καταβληθεί σε 187 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις περίπου 6.500.000 ευρώ. Κάθε χρόνο δίνονται περίπου 8.000 εισιτήρια Κοινωνικού Τουρισμού, 1.500 θεατρικά εισιτήρια, 5 οργανωμένες εκδρομές. Κάθε χρόνο πάνω από 30.000 Κοινωνικοί τουρίστες επιλέγουν την Πιερία για τις διακοπές τους . Το πλήγμα για τον τοπικό τουρισμό μας θα είναι τεράστιο.

Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι ένα σχέδιο “εξόντωσης” της Οικονομίας της Ελλάδος από τρίτους, τότε σίγουρα είναι μια λάθος κίνηση από πλευράς κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στην εργασία, εκφράζω την απόλυτη συμπαράσταση μου προς τους εργαζομένους του ΟΕΚ και ΟΕΕ στον δίκαιο αγώνα τους .

Δ Η Μ Ο Σ Π Υ Δ Ν Α Σ - Κ Ο Λ Ι Ν Δ Ρ Ο Υ


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

      ΝΟΜΟΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ                                             Αιγίνιο 23-2-2012 
Δ Η Μ Ο Σ   Π Υ Δ Ν Α Σ - Κ Ο Λ Ι Ν Δ Ρ Ο Υ                   
                                                                                                                                                                                                                            
                           
                               
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
         
      Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος ευχαριστεί και συγχαίρει την πρωτοβουλία που ανέλαβαν σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο επαγγελματισμός και οι Πολιτιστικού Σύλλογοι να γιορτάσουν  τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2012 . Συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Αιγινίου, Κολινδρού και στις Τοπικές Κοινότητες, Ρυακίων, Καστανιάς, Λιβαδίου, Σφενδάμης ,Κίτρους Παλιού Ελευθεροχωρίου και Μεθώνης.                          
 
                                                           
                                                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
 
    Ευάγγελος Γ. Πολύζος


Πανερυθραϊκός - Πιερικός Αρχέλαος


Το Σάββατο στις 5,00 μ.μ. στη Νέα Ερυθραία

Δημήτρης Γαλάνης:                       
«Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις, αρκεί να τις αντέχεις…»
Γιάννης Μαλτέσιος:                       
«Είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα πάμε στην Αθήνα για ένα κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες»

  Ο αγώνας του Πιερικού Αρχελάου με τον Πανερυθραϊκό στην Αθήνα, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και για τις δύο ομάδες.

  Είναι σχεδόν στην ίδια βαθμολογική θέση και έτσι θα γίνει, πάλι, ένα δυνατό ντέρμπι για την επικράτηση του καλύτερου. Η ομάδα της Κατερίνης δείχνει να έχει τα χαρακτηριστικά αυτά, αφού οι τελευταίες εμφανίσεις της συγκλίνουν στη μαχητική διεκδίκηση της νίκης.

  Μετά την προπόνηση της Παρασκευής, η αποστολή θα ξεκινήσει για την Αθήνα και μαζί της θα είναι οι ευχές όλων των φίλων του μπάσκετ της Κατερίνης για ένα θετικό αποτέλεσμα.

  Για τον αγώνα, ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Γαλάνης και ο καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μαλτέσιος, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr  δήλωσαν τα εξής:

Δημήτρης Γαλάνης – προπονητής: «Είναι χαρά και πρόκληση να παίζουμε τέτοια παιχνίδια, σημαντικά, όπου για μένα η ηρεμία και συγκέντρωση παίζουν κύριο ρόλο. Θα συναντήσουμε και έναν πολύ καλό αθλητή και άνθρωπο, το Γιάννη Ροδοστόγλου, ο οποίος στο πέρασμά του από την Κατερίνη άφησε μπάσκετ και χαρακτήρα. Η Ερυθραία είναι τυχερή που τον έχει. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Το σώμα και η ψυχή έχουν ανάγκη από νέες προκλήσεις, αρκεί να τις αντέχεις…».

Γιάννης Μαλτέσιος – καλαθοσφαιριστής: «Το Σάββατο παίζουμε με μια καλή ομάδα στην έδρα της, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, τον Πανερυθραϊκό. 


Είμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση τον τελευταίο καιρό και θα πάμε στην Αθήνα για ένα κρίσιμο αγώνα και για τις δύο ομάδες. Με πολύ καλή άμυνα, με λίγα λάθη και έχοντας στις βαλίτσες μας πολλές πιθανότητες που μας αναλογούν για την νίκη, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Και το όνομα αυτού «Ανεξάρτητοι Έλληνες» - Ίδρυσε κόμμα ο Πάνος Καμμένος

Συνεπής στο ραντεβού που είχε ανακοινώσει, στις 07:00 το πρωί της Παρασκευής ο ανεξάρτητος βουλευτής ανακοίνωσε το όνομα του νέου κόμματος.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω της επίσημης σελίδας του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στο Facebook.

«Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες», είναι το μήνυμα του Πάνου Καμμένου.

Η ίδρυση του νέου κόμματος μέσω του Facebook
Η ίδρυση του νέου κόμματος μέσω του Facebook

Λάρισα: Πρωτοφανές! Τσαντάκηδες χτύπησαν γυναίκα με πριόνι!

Έχουν ξεπεράσει κάθε όριο οι ληστές στους δρόμους της Λάρισας, οι οποίοι επιστρατεύουν κάθε μέσο προκειμένου να κλέψουν ανυποψίαστους περαστικούς.

Τελευταίο θύμα τριών Πακιστανών, μια 57χρονη κάτοικος της πόλης, που το πρωί της Πέμπτης (23-02-2012), δέχθηκε επίθεση από τους αδίστακτους ληστές, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του άντρα της. Οι δράστες στην προσπάθεια να της κλέψουν την τσάντα που κρατούσε, έκοψαν το λουρί της με πριόνι!

Το ζευγάρι των Λαρισαίων αντέδρασε και αντιστάθηκε με αποτέλεσμα οι τρεις Πακιστανοί, 22 , 27 και 35 ετών αντίστοιχα, να συλληφθούν από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Στην κατοχή του 22χρονου, βρέθηκε ένα μαχαίρι κουζίνας μήκους 19 εκατοστών με μήκος λεπίδας 9 εκατοστών, ενώ στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα πριόνι μήκους 42 εκατοστών και μήκους λάμας 27 εκατοστών.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας ενώ προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Μείωση ως και 50% στις δόσεις των στεγαστικών των δημοσίων υπαλλήλων

Υπουργική απόφαση με την οποία θα μειώνεται δραστικά το ποσοστό που παρακρατείται κάθε μήνα από το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων έναντι οφειλών τους για στεγαστικά δάνεια, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη Βουλή για το PSI ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ευνοεί ανάλογες ρυθμίσεις και για τους δανειολήπτες του ιδιωτικού τομέα.

Μέχρι 28/2 οι αιτήσεις για Πανελλήνιες

Έως τις 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2012 όλοι οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο λύκειο όπου φοιτεί ο κάθε υποψήφιος, ενώ η προθεσμία, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση.

Κατά την ίδια περίοδο, δηλαδή έως 28 Φεβρουαρίου, όλοι οι μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή, οι μαθητές που κατά το τρέχον σχολικό έτος φοιτούν στην τελευταία τάξη των εσπερινών ΓΕΛ ή εσπερινών ΕΠΑΛ-Ομάδα Β΄ και είχαν κάνει μετεγγραφή στη Γ΄ τάξη του εσπερινού Λυκείου κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011, μπορούν να υποβάλουν τη σχετική αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012.

Παράλληλα, μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012, οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων ΓΕΛ ή των ημερήσιων ΕΠΑΛ- Ομάδα Β΄ το 2010 ή το 2011, θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για εισαγωγή με το ποσοστό 10% του αριθμού εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), εφόσον επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για: Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ΤΕΦΑΑ.

Όσοι από τους αποφοίτους αυτούς έχουν ήδη υποβάλει αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2012 (για το 90% των θέσεων εισακτέων) και τελικά επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων (χωρίς νέα εξέταση), πρέπει μέχρι και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 να προσέλθουν στο Λύκειο που υπέβαλαν την αρχική αίτηση για να την ανακαλέσουν.

Στον αέρα το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών

Ανεφάρμοστο παραμένει το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών, το οποίο είχε εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας, καθώς η ίδια η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών κατήγγειλε πως δεν υπάρχει η σχετική ενημέρωση και σε πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τη λύση προσπαθούν να δώσουν οι σύλλογοι γονέων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι καθηγητές και δάσκαλοι.

Είπε, επίσης, ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτικό φορέα να παρέχει τροφή και ένδυση σε παιδιά ορισμένων σχολείων της περιοχής, αλλά και αυτό έχει «κολλήσει» στο υπουργείο.

Με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες και ερωτηθείσα σχετικά, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι Anonymous ξαναχτύπησαν το υπουργείο Δικαιοσύνης




Η ομάδα χάκερ Anonymous επιτέθηκε ξανά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αναρτώντας ένα μακροσκελές μήνυμα, προς την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Η παραπάνω εικόνα ήταν αυτή που αντίκρυζε όποιος έμπαινε στην ιστοσελίδα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Στο μήνυμά τους ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων, για την πρώτη επίθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά "τα παιδιά της GHS δεν είχαν να κάνουν κάτι με το Site αυτό. ΕΛΕΘΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ".
Απευθυνόμενοι προς τους Έλληνες πολίτες, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι παρακολουθούν καθημερινά την κυβέρνηση της Ελλάδας, την οποία χαρακτηρίζουν "κατοχική" να καταλύει το Σύνταγμα και να οδηγεί τον λαό στην εξαθλίωση.

 "Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, πεθαίνει, πέθανε την ώρα που ανέλαβε μια κυβέρνηση που δεν είχε εκλεγεί από τον ελληνικό λαό" αναφέρουν στο μήνυμά τους.
Προειδοποιούν μάλιστα την ελληνική κυβέρνηση να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή κυβέρνηση, απαιτώντας την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, τη μη πληρωμή των δανείων στους "τοκογλύφους" και τη διενέργεια εκλογών.
Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτούν με αυτούς που ψήφισαν το ACTA και δολοφόνησαν τη Δημοκρατία.
"Είμαστε εκατομμύρια απέναντι σε σας τους 300 και σε αυτό τον πόλεμο τα δακρυγόνα σας δεν θα σας βοηθήσουν" τονίζουν οι Anonymoys και προσθέτουν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του τι μπορούν να κάνουν.
Στο τέλος του μηνύματος οι Anonymous απευθύνονται στον ελληνικό λαό.
"Έλληνες πολίτες, οι Anonymous είναι στο πλευρό σας. Να μας περιμένετε. Η δικαιοσύνη έρχεται", αναφέρουν.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση, μέσα σε λίγες ημέρες. Για την πρώτη επίθεση, συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση.

Βόμβα στη Βουλή! Βουλευτής "φυγάδευσε" στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι… 300 λαμβάνουν μέτρα που κατακρεουργούν τα λιγοστά εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών, ένας εξ αυτών - βουλευτής ή βουλευτίνα - έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό τον περσινό Μάη, μία περίοδο… λαίλαπας για την Ελληνική κοινωνία, με περικοπές συντάξεων, μισθών, χαρατσίων κλπ., κι ενώ η Κυβέρνηση απηύθυνε τότε και συνεχίζει να απευθύνει έκκληση στους… πολίτες να μη βγάζουν τα χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες προς άλλες της αλλοδαπής…!

Κουρεύουν τα ομόλογα των πολιτών

Τελικά δεν μπήκαν στο στόχαστρο μόνο οι μεγάλοι επενδυτές και οι ξένες τράπεζες με τα δισεκατομμύρια αλλά και όσοι έκαναν το λάθος να εμπιστευτούν το ελληνικό Δημόσιο και να αγοράσουν ομόλογα για να επενδύσουν τους κόπους μιας ζωής.

11.000 άνθρωποι μπαίνουν στο στόχαστρο, άνθρωποι που έχουν στην κατοχή τους ομόλογα που αγγίζουν σε αξία τα 6 δισεκατομμύρια. Το ποσό συνολικά μπορεί να είναι μεγάλο, ωστόσο χιλιάδες είναι εκείνοι που δεν έχουν επενδύσει ούτε 100.000 ευρώ.

Για την ακρίβεια υπολογίζεται ότι από τους 11.000 επενδυτές οι 9.500 έχουν επενδύσει λιγότερα από 100.000.
Με βάση το κούρεμα στο 53,5 οι άνθρωποι αυτοί θα βρεθούν να χάνουν ως και 53.000 ευρώ. Τα μισά τους χρήματα δηλαδή.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας απλά ότι θα ληφθεί κάποια μέριμνα για τους επενδυτές με ποσά κάτω από 100.000 ευρώ, λέγοντας ότι θα προστατευτούν από ειδικούς μηχανισμούς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως κάποιες από τις απώλειες καλυφθούν με την έκδοση νέων ομολόγων, ωστόσο οι απώλειες δεν αναμένεται να περιοριστούν πολύ καθώς οι αντιδράσεις της τρόικας είναι μεγάλες.

Πάτρα: Αγρότες μοιράζουν ΔΩΡΕΑΝ πατάτες στην πλατεία Γεωργίου!


Οι πολίτες αναμένεται να σχηματίσουν ουρές, ανάλογες με εκείνες που είδαμε πρόσφατα στο Σύνταγμα.

Σε μία κίνηση αντίστοιχη εκείνης που έχουν πραγματοποιήσει παραγωγοί της Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν οι παραγωγοί της Δυτικής Αχαϊας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, οι παραγωγοί που δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί από τις καταστροφές που έχουν υποστεί και αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, σκοπεύουν να "εγκατασταθούν" σήμερα το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και να μοιράσουν δωρεάν τα προϊόντα τους.

 Εχουν δώσει ραντεβού στις 09.00 το πρωί στην πλατεία, εκτός και αν ο βροχερός καιρός αναβάλλει την πρωτοβουλία τους.

Οι νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Χιλιάδες θα είναι και πάλι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που θα δουν τη μισθοδοσία του Απριλίου και δεν θα ... αναγνωρίζουν το μισθό τους. Τότε θα ξεκινήσει η παρακράτηση των αναδρομικών για τις μειώσεις μισθών που προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο σε υπαλλήλους του δημοσίου για τους οποίους δεν έχει εφαρμοσθεί ακόμη το νέο μισθολογικό καθεστώς.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΟ MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA


Πιερικός Αρχέλαος - Εύαθλος Μακεδόνες 69 - 53

Για το παιδικό πρωτάθλημα
Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για την τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ η ομάδα παίδων του Πιερικού Αρχελάου. Ύστερα από ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι, οι νεαροί αθλητές του Πιερικού Αρχελάου κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική γι' αυτούς νίκη χάρη, κυρίως, στην πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο 2ο ημίχρονο.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης Στ. και Χαρακλιάς Δ.
Τα δεκάλεπτα 17-18, 26-32, 49-45, 69-53.
Πιερικός Αρχέλαος(Χατζηιωάννου): Πρισκομάτης 39(3), Νατσιάβας 1, Λαμπονίκος 4, Τσαλμπούρης 5, Γραβάνης 8, Αναστασιάδης, Σκαμπαρδώνης 12(1), Κελαδίτης, Μωυσίδης, Κοντσές Β, Γιαλίδης, Χασάπης.
Εύαθλος Μακεδόνες Πολυκάστρου (Παπαδόπουλος): Κηρύκος, Δαμακούτσης 5, Γκαντίδης Μ 6, Γκαντίδης Ι 25, Σαρανταρίδης, Παμπατζίδης 6, Γουγουλάκης 11, Τίγκας, Χαρτοματίδης.

Δεν κρατιούνται

Μπορεί ο Στρος Καν να έλειπε από τη χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, ωστόσο δεν έλειπε ο…ρομαντισμός, με την αντικαταστάτριά του Κριστίν Λαγκάρντ να ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες!
Το φιλί που αντάλλαξαν η διευθύντρια του ΔΝΤ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, ήταν το επιστέγασμα της χθεσινής μαραθώνιας διαπραγμάτευσης για την ελληνική διάσωση!
Ήταν τόση η χαρά και η ανακούφιση των δύο αξιωματούχων για την συμφωνία, που έσπευσαν την επισφραγίσουν με το φιλί της φωτογραφίας!

Φόβος και τρόμος για πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ!

Το χάρο με τα μάτια του είδε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Τσακλίδης, όταν ο ίδιος και η σύζυγός του βρέθηκαν μπροστά στην κάννη ένοπλων ληστών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Καβάλα.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν πέντε κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο διαμέρισμα του πρώην βουλευτή.
Οι άγνωστοι με την απειλή όπλου έκαναν ανω κάτω το σπίτι, και αφού άρπαξαν 500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ εξαφανίστηκαν.
Οι δράστες εισέβαλαν στο διαμέρισμα της οικογένειας Τσακλίδη, λίγο μετά την αναχώρηση της κόρης του πρώην βουλευτή, θεωρώντας πως μέσα στο σπίτι δεν θα υπήρχε κανένας. 
Η σύζυγος του κ. Τσακλίδη ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν από τους κουκουλοφόρους και από το σοκ που υπέστη έβαλε τις φωνές.
Ο νυν αντιπρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ μαζί με τη σύζυγό του έμειναν όμηροι για δύο ώρες μέσα στο σπίτι τους στα χέρια των ληστών.

Ο Μίκης και δύο επιχειρηματίες στο κόμμα του Καμμένου!

Σήμερα Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, ο Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η συνάντηση θα γίνει στο σπίτι του κ. Θεοδωράκη στην Ακρόπολη μετά από απαίτηση του ιδίου. Η επίσκεψη αυτή αποκτά ιδιαίτερη ενδιαφέρον ύστερα από τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, τις διαγραφές στα κόμματα και...το νέο μνημόνιο, αφού είναι γνωστή η αντιμνημονιακή στάση του μουσικοσυνθέτη.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι πολύ θετικός σε μία συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, ενώ το μόνο που μένει είναι να τα βρουν στον ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό και στον ρόλο που θα αναλάβει – εκτός απροόπτου- ο Μίκης. Επιπλέον σε λίστα που κυκλοφορεί σήμερα και βρίσκετε στα χέρια ολίγων, φαίνεται ότι στο νέο κόμμα Καμμένου θα συμμετέχουν και επιφανείς Έλληνες Επιχειρηματίες.